Chef David Bouley
"Japanese Cuisine Goodwill Ambassador"
Conferment Ceremony at the Ambassador's Residence
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June 3rd 2016 -
農林水産省が本年2月「日本食普及の親善大使」にデービッド・ブーレイ(David Bouley)シェフを任命したことを記念し、6月3日、任命式を開催しました。
日本産食材や日本食の料理技法等がフレンチなど日本食以外でも積極的に活用され、融合を深めていくことは、日本の食文化のさらなる普及を進めていく上で重要と考えています。
このように日本産食材等が幅広く活用され、もって日本の食文化の魅力、知名度が更に向上していくことへの基点としての役割をブーレイ氏に期待しています。
In February, renowned chef David Bouley was designated as a Japanese Cuisine Goodwill Ambassador by the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries of Japan. Chef Bouley's conferment ceremony was held at the Consul General’s residence here in New York City on June 3rd.
Chef Bouley has pioneered the adoption of Japanese culinary techniques and ingredients from Japan in his gastronomic creations, inspiring other chefs to experiment with new approaches to the food we eat. We believe this also serves as a catalyst for promoting understanding of Japanese culinary culture.
髙橋礼一郎在ニューヨーク総領事・大使の挨拶
Ambassador Reiichiro Takahashi gives the opening remarks
日本食普及の親善大使 ブーレイ・シェフの挨拶
Japanese Cuisine Goodwill Ambassador Chef David Bouley makes remarks
左より五絆ソサエティ川野代表、髙橋大使、
ブーレイ親善大使
The Gohan Society Founder Kawano, Ambassador Takahashi and Goodwill Ambassador Bouley
左より神谷公邸料理人、ブーレイ親善大使、髙橋大使
Executive Chef of Ambassador’s Residence Kamiya, Goodwill Ambassador Bouley and Ambassador Takahashi